Ultimele

Pui la capac

Retetele tale » Pui la capac

Ce ziceti de aceasta reteta apetisanta: Pui la capac?

Ingrediente Pui la capac

1 pui
50 gr unt, dar si ulei este foarte bun
3 catei de usturoi pisati bine (pasta)
1 lingura de ghimbir ras (cand eram copil nu aveam ghimbir, dar experimentele mele culinare continua si astazi)
1 lingurita miere
sare, piper, boia, busuioc uscat, rozmarin, 2 foi de dafin

Mod de preparare Pui la capac

Se spala puiul bine, indepartandu-se ceea ne nu ne-ar face placere sa gasim in farfurie, varfurile aripilor, tartita, maţe, gatlejuri, etc.
Se omogenizeaza bine untul/uleiul, usturoiul, ghimbirul, mierea si restul de condimente, exceptand foile de dafin, si acum se freaca puiul cu pasta asta si prin interior si prin exterior. Foile de dafin se pun in interiorul puiului.

Se ia o cratita, se umple cu apa pe jumatate, iar capacul se aseaza invers decat s-ar folosi in mod normal, cu manerul in interiorul cratitei, se ia puiul masat bine cum v-am spus mai sus si se aseaza in capacul cratitei, ca intr-o tava.
Se baga in cuptorul preincalzit, la foc potrivit, pana cand se gateste bine, se rumeneste bine. Din cand in cand deschideti usa cuptorului si cu o lingura luati din sosul ce rezulta si puneti pe deasupra puiului, sa nu se usuce sau sa se arda. Puiul va iesi foarte fraged in interior datorita aburului ce va iesi din cratita, nu va fi uscat deloc, dar la suprafata va fi foarte rumenit si crocant.

Dupa aproximativ 45 min, rezultatul este acesta
Iar noi l-am servit alaturi de un piure de cartofi si o salata de sfecla rosie.

Retete video

Alte retete deosebite gasiti aici.

Cuvinte cheie:
Data articol: mai 15, 2022