Iata o delicioasa reteta de plachie de pui.
Ingrediente Plachie de pui
8 ciocanele de pui
3 cepe
2 ardei capia
400 g rosii (conserva )
100 ml ulei
doua linguri faina
o frunza de dafin
piper negru boabe si macinat
frunze oregano
un catel usturoi
100 ml vin rosu
sare
Mod de preparare Plachie de pui
Ciocanelele le spalam, apoi le uscam cu un prosop de hartie.
Le condimentam cu sare si piper macinat, le trecem prin faina si le prajim usor in ulei.
Dupa ce le-am prajit, le scoatem pe o farfurie si le tinem la cald.
Ceapa si ardeiul se taie julienne, apoi se calesc intr-o craticioara cu putin ulei ramas de la prajeala ciocanelelelor. Cand ceapa a devenit sticloasa, adaugam rosiile din conserva, dafinul, oregano, usturoiul zdrobit si cateva boabe de piper, stingem cu vin si dam gust cu sare si un praf de piper macinat.
Cand a scazut putin, peste stratul de legume asezam bucatile de carne si introducem la cuptor cca 25 minute.
Incearca si aceasta reteta video