Iata o noua reteta trimisa de Danydany81: Piept pui cu garnitura de salata si cartofi natur.
Ingrediente Piept pui cu garnitura de salata si cartofi natur
– 2 buc. piept de pui
– 1 buc. ardei iute
– 1 buc. salata verde
– 200 ml ulei de masline
– 500 gr cartofi
– 1 lingurita amestec de legume
– 1 varf cutit de sare
– 1 varf cutit piper
– 1 pumn cimbru verde
– 1 buc. ceapa verde
– 1 lingurita boia dulce
Mod de preparare Piept pui cu garnitura de salata si cartofi natur
Se ia pieptul de pui se taie pe lungime cam cat 2 degete de late, se face apoi o marinata din 100 ml ulei masline, sare, piper, ardeiul iute tocat fin si curatat de seminte, boiaua se amesteca bine si intr-un bol asezam bucatile de piept de pui apoi rasturnam marinata. Lasam asa circa 20 min. Separat curatam cartofii ii taiem in jumatate si apoi cubulete, ii punem la fiert in apa cu putin ulei de masline si lingurita de amestec de legume.
Luam bucatile de piept de pui le asezam pe o tava unsa cu ulei si o punem la cuptor circa 30 min la foc mic (sau se poate frige pe gratar).
Se scurg cartofii de zeama se aseaza pe farfurie, apoi bucatelele de piept de pui, rupem salata verde cu mana o asezam pe farfurie, tocam si ceapa verde si o punem deasupra, puteti face si un dresing la ea daca doriti (sare, piper, zeama de lamaie si ulei de masline). Se asezoneaza cu cimbru verde si gata:)
Va doresc Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video