Piept de pui umplut cu legume si crutoane aromate

17 decembrie 2020,
Piept de pui umplut cu legume si crutoane aromate

Iata un preparat special: Piept de pui umplut cu legume si crutoane aromate. Reteta trimisa de Anisoara67.

 

Ingrediente Piept de pui umplut cu legume si crutoane aromate

 

 


un piept mare de pui, dezosat, o ceapa rosie, un morcov, o bucata de telina, 2-3 catei de usturoi, 300 g ciuperci Champignion, un ardei gras rosu, sare piper plante aromatice de Provence, doua linguri de sos Worcester, 100 ml ulei de masline, cateva fire de patrunjel verde, 16 felii subtiri de kaizer, cateva boabe negre de piper, 100 ml vin alb sec, cateva scobitori de bambus, 500 g amestec de legume congelate, 6-8 felii de paine toast

 

 


Mod de preparare Piept de pui umplut cu legume si crutoane aromate


1.Se taie pieptul in 4 bucati subtiri care se intind usor cu un ciocan de lemn de snitele apoi se condimenteaza fiecare bucata cu sare, plante aromatice de Provence si piper cu lamaie si se dau la rece pana preparam umplutura.
2. Ceapa rosie curatata se taie julien, morcovul si telina se dau prin razatoarea mica, usturoiul se feliaza subtire, ardeiul se feliaza, la fel si ciupercile curatae de pielita.
Se calesc la foc iute, toate legumele, intr-un strop de ulei de masline, pana se inmoaie bine, apoi se condimenteaza cu sare si piper, un praf de plante aromatice de Provence si cele doua linguri de sos Worcester. Se opreste focul si se adauga si patrunjelul verde tocat fin.


3. Pe fiecare bucata de piept intinsa si condimentata se asaza cate 4 felii de kaizer si cate doua linguri de umplutura de legume apoi se strang capetele, cu o punguta si se prinde cu 2-3 scobitori, in asa fel sa nu curga umplutura.
Bucatile de piept astfel umplute se asaza una langa alta intr-o forma mai inalta (de cozonac), se stropesc cu un pic de uilei de masline, se toarna si vinul, se completeaza daca mai este nevoie si cu putina apa (zeama din tavita sa fie aproape de margine, dar sa nu acopere pieptul) se presara cateva boabe de piper negru, cateva feliute de usturoi, se mai rasneste un praf de plante aromatice si se da la cuptor cca 30-40 minute, pana ce pieptul se rumeneste deasupra usor.


Acest piept umplut se serveste alaturi de legume sotate intr-un strop de ulei de masline si crutoane aromate si picante din paine, pe care le preparam astfel;
– se taie feliile de paine toast in cubulete mici care se aseaza intr-o tavita, se stropesc cu un pic de ulei de masline, apoi se condimenteaza din abundenta cu piper cu lamaie, plante aromatice si praf de usturoi, se amesteca usor cu o furculita si se dau la cuptor pana ce se rumenesc frumos.
Pofta buna!

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita