Iata o noua reteta trimisa de Anisoara67: Piept de pui in scutec de bacon.
Ingrediente Piept de pui in scutec de bacon
(2 porţii): un piept de pui dezosat, jambon feliat subţire, un ardei kapia roşu şi unul verde, o ceapă roşie, 7-8 ciuperci, un ardei roşu, 1-2 căţei de usturoi mari, sare, amestec de condimente (coriandru, cimbrişor, busuioc, dafin, măghiran) piper cu lămâie, 5-6 boabe de piper negru, 2 foi de dafin, ulei, 150 ml vin alb demidulce.
Mod de preparare Piept de pui in scutec de bacon
1. Bucata de piept spălată şi zvântată se crestează în 3-4 locuri, fără a tăia marginea (ca nişte buzunare), se sărează, se piperează şi se condimentează.
2. Ardeii kapia se prăjesc în puţin ulei apoi se scot şi se introduc în apă rece şi li se îndepărtează pieliţa. Se îndepărtează cotorul cu sâmburi şi se taie pe lung, formând fâşii mari. Ceapa se curăţă şi se taie solzişori, ciupercile curăţate se feliază, la fel ca şi ardeiul.
Se încinge un strop de ulei apoi se călesc rapid ceapa, ardeiul şi ciupercile, până se înmoaie puţin, apoi se sărează şi se condimentează, după gust.
3. Fâşia de ardei verde prăjit se taie în atâtea bucăţi, câte buzunare avem la piept, apoi în fiecare buzunar se pune câte o fâşie de ardei şi se umple bine cu amestecul de legume călite.
Se strânge uşor cu mâna pieptul umplut, se acoperă deasupra tăieturilor cu fâşia de ardei kapia roşu, deasupra ardeiului se acoperă cu fâşiile de jambon, apoi cu grijă se leagă pieptul cu aţă de bucătărie. Sub aţă se introduc frunzele de dafin şi felii subţiri de usturoi, se piperează şi se aşază în tăviţa unsă cu ulei, se toarnă vinul şi tot atâta apă, se adaugă şi câteva boabe de piper negru şi se dă la cuptor cca 30-40 minute, udând din când în când cu sosul din tăviţă. Se taie felii, după ce s-a răcorit puţin şi se serveşte caldă cu diferite garnituri.
Poftă bună!
Urmarste si aceasta reteta video