Iata o delicioasa reteta, numai buna de pregatit in zilele libere ce vor urma.
Ingrediente Perisoare in sos de rosii
Perisoare
700 g carne tocata de pui
1 ceapa
1 cescuta orez
sare
piper
cimbru
1ou
apa
Sos de rosii
2 cepe
3 ardei rosu
1 conserva de rosii
6 catei de usturoi
sare
piper
busuioc
Mod de preparare Perisoare in sos de rosii
Perisoarele
Carnea o amestecam cu ceapa tocata, sare, piper, orez, cimbru, oul si amestecam bine.
Cu mana umeda formam perisoarele.
Intr-o cratita adaugam apa si sare si punem la fiert, cand este calduta apa adaugam perisoarele si le fierbem pana se ridica la suprafata.
Le scoatem cu o paleta intr-un vas.
Sosul de rosii
Ceapa tocata o calim in putin ulei, cand s-a inmuiat adaugam ardeii tocati marunt, rosiile din conserva care le-am tocat marunt, potrivim de condimente dupa gust.
Adaugam perisoarele si putina apa, cat este nevoie ca sa fiarba legumele.
Lasam la foc mic pana scade sosul si obtinem consistenta dorita, la final adaugam usturoiul pisat si mai lasam pe foc cca 2 min.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com