Anisoara 67 ne incanta cu aceasta reteta minunata de: Musaca de vinete cu ciuperci si carne de pasare.
Ingrediente Musaca de vinete cu ciuperci si carne de pasare
4-5 vinete mici si tinere,700 g carne tocata de pasare(curcan si piept de pui)300 g ciuperci proaspete Champignion,,o ceapa uscata ,un ardei kapia rosu,o legatura de marar verde,o mana de cascaval ras,3-4 oua,sare ,o lingurita de legume deshidratate,o lingurita de condimente uscate(dafin,piper,oregano,cimbrisor,magiran,),ulei.
Mod de preparare Musaca de vinete cu ciuperci si carne de pasare
Se spala si sterg vinetele,se indeparteaza cotoarele apoi se curata de coaja.Se taie in felii ,pe lung,cu gosimea de 0,5-1 cm,apoi se clesc pe ambele fete in ulei incins.Se scot intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga dupa ce am presarat un praf de sare pe ele.Pana se scurg feliile de vinete, pregatim carnea astfel;calim intr-un pic de ulei o ceapa mica taiata marunt cu ardeiul taiat cubulete mici.Cand incep sa se caleasca adaugam carnea,saram condimentam,adaugam si legumele deshidratate,lasam sa scada tot sucul lasat de carne apoi dam de pe foc si adaugam marar verde tocat fin.
Intr-o tavita tapetam fundul si marginile cu felii de vinete prajite si scurse de suc si grasime apoi adaugam carnea tocata si venim deasupra ei cu alt strat de felii de vinete.Deasupra presaram cascavalul ras,adaugam ouale batute bine,pe toata suprafata.
Ciupercile feliate le tragem un pic in ulei incins.La presaram deasupra,pe toata suprafata si dam tava la cuptor.pentru cca 20-25 minute.Dupa 15 minute,scoatem tava cu un prosop si scurgem grasimea lasata apoi bagam din nou la cuptor.Se taie si se serveste dupa ce s-a racit bine,simpla sau cu smantana.
Pofta buna!!!
Incearca si aceasta reteta video