Ultimele

Meniul zilei by Gospodina Corporatista: Pulpe la cuptor cu lamaie si compot de mere aromat

Retetele tale » Meniul zilei by Gospodina Corporatista: Pulpe la cuptor cu lamaie si compot de mere aromat

Dragii mei prieteni,

M-am gandit, pentru astazi, la un fel principal si un desert usor, dar senzational de parfumat si aromat! Mai exact, pulpe la cuptor cu lamaie si compot de mere aromat.

Iata cum se prepara:

1. Pulpe de pui la cuptor, stropite cu zeama de lamaie si unt

Cumparati, dragii mei, cate pulpe de pui aveti nevoie, in functie de numarul de persoane pentru care gatiti. Parliti-le, daca e cazul, apoi spalati-le bine. Frecati-le cu sare de mare grunjoasa si putin piper. Asezati-le, frumos, intr-o tava, apoi stropiti-le cu zeama de la o jumatate de lamaie (sau o lamaie intreaga, daca faceti multe pulpe). Adaugati si putina apa. Apoi, cateva bucatele de unt, pe langa pulpe si vreo cativa catei de usturoi, taiati felii. Dati totul la cuptorul preincins si tineti la foc mediu aproximativ o ora si un sfert, pana prin o crusta aurie. Ies o bunatate pulpele astea, fragede si condimentate perfect!

Compot de mere aromat

Cumparati mere din piata, jumatate de kilogram mar ionatan, jumatate de kilogram mar tip golden. Curatati-le de coaja, dar nu total, lasati, din loc in loc, cate o pata de coaja pe mar. Taiati-le cubulete si puneti-le la fiert, intr-o cratita despre care va rog sa aveti grija sa fie dedicata exclusiv deserturilor, si nu o cratita in care mai faceti si mancare. Acoperiti cu apa cu doua-trei degete peste bucatelele de mar, apoi, la clocot, adaugati vreo patru linguri de zahar brun (se poate si mai mult, dar si mai putin zahar, in functie de ce gust preferati), apoi puneti si un baton de scortisoara si o bucatica de lamaie. Merele fierb imediat, asa ca, atunci cand sunt moi, e gata si compotul nostru!

Spor in toate si pofte nebanuite!

Data articol: noiembrie 14, 2013