Gurmandino.ro: Pui la cuptor, cu legume si masline

10 decembrie 2015,
Pui-legume-masline4

Tot din categoria “2 in 1”, adica friptura si garnitura la un loc, face parte si reteta de astazi, de pulpe de pui la cuptor, pe pat de legume (cartofi, dovlecei si rosii cherry) si masline. Cu alte cuvinte, fara prea mare efort, obtinem un preparat gustos si sanatos, ideal pentru zilele cand nu avem prea mult timp de petrecut in bucatarie (eu, una, am parca, din pacate, din ce in ce mai multe zile de acest fel). Evident, puiul nostru cu legume merge foarte bine si pentru o masa cu multi invitati, putand fi pregatit in avans si doar incalzit in cuptor la momentul potrivit.

Eu am folosit pulpe inferioare de pui, dar merg si pulpe intregi sau piepti de pui dezosati. La fel de bine, puteti lua un pui intreg mai mare si il transati voi in bucati (pastrand spatele pentru o supa de pui, pe care sa o folositi ca baza la alte preparate).

 

Pentru variatiuni pe aceeasi tema – pui si legume la cuptor, plus-minus ceva ierburi si afumatura – aruncati o privire pe Pui cu vinete, ardei, rosii si rozmarin, Pui spaniol cu carnati chorizo si cartofi si Pui cu bacon si legume.

 

Ingrediente (pentru 6 portii):
– pulpe de pui inferioare 12 buc. (1,6 kg)
– cartofi 1 kg
– dovlecei 3 buc. medii (750 g)
– rosii cherry 300 g
– masline negre sau kalamata 200 g
– boia de ardei dulce 1 lingurita cu varf
– rozmarin uscat 1 lingurita rasa
– cimbru uscat 1 lingurita rasa
– ulei de masline 3 linguri
– sare, piper macinat

Citeste mai mult pe GURMANDINO.RO.

Cuvinte cheie: ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita