Eu am folosit pulpe inferioare de pui, dar merg si pulpe intregi sau piepti de pui dezosati. La fel de bine, puteti lua un pui intreg mai mare si il transati voi in bucati (pastrand spatele pentru o supa de pui, pe care sa o folositi ca baza la alte preparate).
Pentru variatiuni pe aceeasi tema – pui si legume la cuptor, plus-minus ceva ierburi si afumatura – aruncati o privire pe Pui cu vinete, ardei, rosii si rozmarin, Pui spaniol cu carnati chorizo si cartofi si Pui cu bacon si legume.
Ingrediente (pentru 6 portii):
– pulpe de pui inferioare 12 buc. (1,6 kg)
– cartofi 1 kg
– dovlecei 3 buc. medii (750 g)
– rosii cherry 300 g
– masline negre sau kalamata 200 g
– boia de ardei dulce 1 lingurita cu varf
– rozmarin uscat 1 lingurita rasa
– cimbru uscat 1 lingurita rasa
– ulei de masline 3 linguri
– sare, piper macinat