Ultimele

GURMANDINO.RO: Pui cu garnitura de mazare si prosciutto & legume glazurate

Retetele tale » GURMANDINO.RO: Pui cu garnitura de mazare si prosciutto & legume glazurate
Pui-mazare-prosciutto8
Saptamana trecuta, mi s-a facut pofta de Gordon. Gordon Ramsay, bineinteles. Pe principiul “daca tot nu mai imi permite timpul sa ma joc in bucatarie asa cum as vrea, macar sa incerc, atunci cand pot, tentatii purtand semnaturi celebre”, m-am apucat sa pregatesc o reteta a marelui chef: pui la cuptor cu dubla garnitura – mazare cu prosciutto si salata verde, respectiv legume parfumate cu lamaie si glazurate cu otet balsamic. A iesit o bunatate, iar combinatia mazare-salata-prosciutto a fost de-a dreptul surprinzatoare.Bine, asa cum se intampla de obicei, nu am gasit exact ingredientele cerute de reteta lui Ramsay, drept pentru care a trebuit sa ma adaptez. Sa le luam pe rand. Intai de toate, reteta cerea pui de Bretagne (coquelet). Cand am fost eu la cumparaturi, nu am gasit asa ceva si, intre noi fie vorba, chiar daca gaseam m-as fi gandit de doua ori daca sa iau, dat fiind pretul piperat. Prin urmare, am luat pui normal, piept si pulpe, cu piele si oase. Apoi, reteta cerea ceapa din aceea mica, “perla”, pe care, evident, ca nu am gasit-o, asa ca am recurs la surata comuna. In fine, pentru amestecul de legume cu lamaie, reteta cerea dovlecei, morcovi si praz baby, care sa se puna intregi. Sa va mai spun ca nici urma de asa ceva prin magazinul si piata in care am intrat?! Am luat, prin urmare, morcovi, dovlecei si praz normale, pe care le-am taiat dupa inspiratie. Voi puteti proceda ca mine sau poate, cine stie, sunteti mai norocosi :).

Un ultim pont: daca aveti vreun Kaufland prin zona, vedeti ca au capete de prosciutto la un pret foarte, foarte bun. Altfel, puteti inlocui cu un bacon de buna calitate.

Ingrediente (pentru 8 portii):
Pentru puiul la cuptor:
– piept de pui 2 buc. mari (1,5 kg)
– pulpe de pui 4 buc. (900 g)
– unt 25 g !! la temperatura camerei
– cimbru uscat 1/2 lingurita
– usturoi 2 catei mari (12 g)
– sare, piper macinat

Pentru mazarea cu salata si prosciutto:
– mazare 500 g
– prosciutto 400 g
– ceapa 2 buc. mari (200 g)
– supa de pui 350 ml
– salata Romana 1 buc. (650 g)
– ulei de masline 3 linguri
– piper macinat

Pentru legumele cu lamaie si otet balsamic:
– dovlecei 3 buc. medii (550 g)
– morcovi 10 buc. mici (450 g)
– praz 2 buc. (200 g)
– ridichi 10 buc.
– coaja de la o lamaie
– otet balsamic 1 lingura
– ulei de masline 2 linguri
– sare, piper macinat

Citeste mai mult pe GURMANDINO.RO.

Data articol: decembrie 3, 2015