Ultimele

Gaina olteneasca

Retetele tale » Gaina olteneasca
Gaina olteneasca
Va imbiem cu o reteta culeasa de Simona Lazar din satul Corbu, judetul Olt.
 
 

Ingrediente Gaina olteneasca

o găină de 1,5 kg,

500 g orez,

6 roșii,

2 morcovi,

o țelină mică,

o rădăcină de pătrunjel,

o rădăcină de păstârnac,

doi ardei,

două cepe,

4 căței de usturoi,

200 g ciuperci,

70 m ulei,

cimbru,

o legătură de pătrunjel verde,

sare,

piper.

 

Mod de preparare Gaina olteneasca

Pasărea se curăță, se spală, se porționează, se crestează carnea din loc în loc și se împănează cu usturoi.

Ceapa se toacă, morcovul se taie rondele, ardeiul, țelina, păstârnacul și rădăcina de pătrunjel se taie cubulețe, iar ciupercile – felii. Se pun toate legumele și rădăcinoasele (amestecate) într-un vas termorezistent (de preferință unul de lut). Roșiile se taie rondele și se așază deasupra, apoi se presară cimbru, piper, sare și se stropește cu ulei. Se presară deasupra orezul (spălat și călit în puțin ulei), iar peste el se pun bucățile de carne. Se toarnă apă cât să le acopere bine (pe timpul fierberii nu este indicat să se mai pună altă apă). Se dă la cuptor, la foc mic, iar când se scoate se presară pătrunjel verde tocat.

 

Alte retete delicioase le gasesti pe AntenaSatelor.ro.

Incearca si aceasta reteta video

foto: Depositphotos.com

Cuvinte cheie:
Data articol: august 19, 2022