Iata o reteta delicioasa trimisa de un nou prieten al siteului nostru – Farfuria Vesela: Friptură de pui cu ciuperci şi cartofi.
Ingrediente Friptură de pui cu ciuperci şi cartofi
1 kg cartofi
500 gr ciuperci
2 pulpe si 1 piept de pui
6-7 căței de usturoi curățați și zdrobiți
cimbru
busuioc
sare
ulei
1 cană de apă
Mod de preparare Friptură de pui cu ciuperci şi cartofi
Într-o tava încăpătoare aşezăm bucăţile de pui, peste care presărăm sare după gust, cimbru, busuioc şi uleiul la sfârșit, să ajute aromele să-și desfacă gustul în carne.
Întâi sărăm puiul, apoi îl condimentă bine cu cimbru și busuioc.
La final ungem bucațile de carne cu ulei.Putem pune în tavă și câteva crenguțe de busuioc și, neapărat, câțiva căței de usturoi zdrobiți.
Ideal ar fi să lăsăm câteva ore puiul în aceste mirodenii, sau de seara până dimineața în frigider și apoi la cuptor.
Cartofii spălaţi şi tăiaţi in bucăţi nici prea mari şi nici prea mici, îi aşezăm cuminţei printre bucăţile de carne.
Ornăm apoi cu ciupercuţele care îşi găsesc şi ele locul în tava noastră. Mai punem o cană de apă şi tava noastră merge în cuptorul încins, la 180 grade preț de 40-50 de minute.
Nu uitați să întoarceți bucățile de carne pentru a fi frumos rumenite pe ambele părți.
Când puiul este frumos rumenit și cartofii copți, puteți începe să așezați masa !
Ar fi minunat să pregătiți alături de această friptură o salată de varză cu morcov ras, rețetă pe care o veți găsi tot pe blogul nostru.
Așa arată friptura noastră ! Și se pregătește ușor și repede !
Vă doresc să o mâncaţi veseli, să fiţi voioşi şi astfel veţi fi mai sănătoşi!!!!
Știați că
– usturoiul conține vitamine, mai ales A, B1, B2, C ?
– cartoful conține vitaminele B3 și B6?
– cimbrul, pe lângă faptul că ajută la condimentarea mâncării, ajută la rezolvarea problemelor respiratorii ?
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com