Iata o reteta mai mult decat interesanta: Ficatei de pui cu galuste.
Ingrediente Ficatei de pui cu galuste
500 g ficatei de pui
2 cepe potrivite
3 catei usturoi
sare
piper
2 linguri pasta de tomate
1 foaie de dafin
100 ml vin
100 ml apa
Galuste de faina
2 oua
4-5 linguri faina
sare
piper
1 lingura apa minerala
Mod de preparare Ficatei de pui cu galuste
Ficatul de pui il spalam, curatam de pielita si adaugam intr-o oala cu apa la fiert. Lasam sa clocoteasca cateva clocote, spumand de cate ori este nevoie. Intre timp curatam ceapa si tocam marunt. Calim ceapa in uleiul incalzit si cand a devenit transparenta adaugam pasta de tomate, apa, frunza de dafin si ficatul (scurs de zeama). Lasam sa fiarba cateva minute. Intre timp punem apa cu sare intr-o oala la fiert. Galustele-intr-un vas batem ouale cu sare si piper dupa gust, adaugam apa si treptat faina (trebuie sa rezulta o compozitia ca o smantana mai groasa).
Cand fierbe apa adaugam cu o lingurita galustele (trecand de fiecare data lingurita prin apa). Lasam sa fiarba cca 10-15 min,verificam daca sunt gata. Strecuram galustele dupa care le adaugam peste ficatei, adaugam vinul si usturoiul pisat, condimente dupa gust.
Mai lasam putin pe foc,dupa care putem servi.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de greissdesign de la Pixabay