Fasole verde cu pui

28 septembrie 2021,
fasole verde - antenasatelor

Alimentația sănătoasă este un concept des vehiculat în zilele noastre. Copiii sunt învățați încă de la grădiniță că trebuie să mănânce sănătos, iar părinții aleg fructele și legumele în detrimentul semipreparatelor. Întoarcerea la natură este o descoperire recentă? Cine mai crede cu tărie aceasta se înșală. Nu a avut încă ocazia să răsfoiască inedita carte de bucate de sfârșit de secol al XIX-lea, apărută în București la Editura „Universul” a lui Luigi Cazzavillan.

Apărută în 1888, „Regina bucătăriei sau Bucătăria universală pentru sănătoși și bolnavi” se adresează în special gospodinelor care vor să aibă grijă de familiile lor

 

Iată și rețeta de „Fasole verde cu pui”:

Rumenești bucățele de pui în unt. Ferbi fasolea curățată în apă sărată în care ai turnat puțină leșie (adică apă cu cenușă – n.n.). După ce fierbe fasolea o strecori, torni apă limpede caldă peste ea și o așezi la foc cu puiul, cu zeama de carne, cu ceapă prăjită dată prin sită, puțin bulion de pătlăgele roșii, pătrunjel tocat, sare și lași să scază.
Ca să fiarbă fasolea curând nu trebue să o pui pe toată o dată în apa clocotindă; trebue să pui puțină câte puțină; să lași să fiarbă iarăși de câte ori pui o mână de fasole în ea.
Alte retete delicioase gasesti pe AntenaSatelor.ro.

 

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita