Iata o reteta delicioasa si simplu de preparat: Ciorba de pui a la grec, trimisa de Laly. E Buna sa te lingi pe degete!
INGREDIENTE Ciorba de pui a la grec
1 pui cam de 1 kg (sau carne de pui tot circa 1 kg)
1 radacina de telina
1 radacina de pastarnac
3 morcovi
1 ceapa mai mare
1 ardei gras rosu
1 lamaie
3 galbenusuri de ou
300 gr smantana
60 gr orez
1 morcov pentru culoare
3 linguri cu ulei
patrunjel verde
MOD DE PREPARARE Ciorba de pui a la grec
Spalam puiul bine si il taiem bucati. Intr-o oala mai mare punem puiul la fiert. Spumam bine, pana cand nu se mai formeaza spuma la suprafata. Curatam toate legumele si le taiem in bucati mari, mai putin un morcovul, si le punem in oala. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba, cam o ora. Cand s-a fiert bine carnea o scoatem si strecuram ciorba. Rupem carnea fasii sau o taiem cubulete potrivite (eu asa am facut). Eu am mixat jumatate din legumele fierte,mai putin ardeiul gras si am pus pasta peste zeama.
Spalam orezul si il punem la fiert cu un pic de sare.
Intr-un bol mai mare punem galbenusurile si smantana si omogenizam bine. Punem cateva polonice de ciorba (6-7), peste galbenusuri amestecand cu un tel bine dupa fiecare sa nu se branzeasca compozitia. Turnam incet in oala cu ciorba si amestecam cu lingura sau polonicul pana ajunge tot lichidul la aceiasi temperatura.
Adaugam carnea si orezul scurs in oala. Adaugam sucul de lamaie (prima data punem doar jumatate sa nu se acreasca prea tare), si apoi mai adaugam daca mai trebuie. Adaugam si sare dupa gust. Radem morcovul ramas pe razatoarea cu ochiuri mici si il punem la calit. Cand a devenit auriu, strecuram deasupra ciorbei zeama frumos colorata. Mai lasam 10-15 minute ciorba la foc, sa capete carnea gust. Oprim focul si adaugam verdeata.
Servim ciorbita cu ardei iute (optional).
Incearca si aceasta reteta video