Iata o reteta de ciorba de perisoare din piept de pui. Gustoasa si usor de preparat.
Ingrediente Ciorba de perisoare din piept de pui
– 1 kg piept de pui
– 200 gr orez
– 1 ou
– 1 morcov
– 1 patrunjel
– 1 pastarnac
– 1/2 telina
– o ceapa
– patrunjel tocat
– smantana -500ml
– bors
– sare
Mod de preparare Ciorba de perisoare din piept de pui
Zarzavatul se taie cubulete sau se da pe razatoare, ceapa se toaca marunt, apoi se pun la fiert intr-o oala de cca 5l (nu se pune apa pana sus ca sa putem pune si perisoarele) si se lasa sa fiarba 20 de minute. Intre timp tocam pieptul de pui, amestecam cu orezul spalat si scurs bine si cu oul, se formeaza perisoare, cam cat o nuca (palma udata in apa rece cand formam perisoarele) si li se dau drumul in apa clocotita. Dupa ce au fiert (in jur de 30 de minute) punem borsul (se poate pune mai mult sau mai putin, depinde cat este de acru) si lasam sa mai fiarba 2-3 minute. Dupa ce stingem focul punem patrunjel tocat si sare. Pentru gust se drege oala cu smantana. Ciorba se fierbe la foc mic pentru ca altfel perisoarele se sfarama.
Incearca si aceasta reteta video