Iata o reteta simpla si rapida de Chiftelute cu sos de rosii si oregano.
Ingrediente Chiftelute cu sos de rosii si oregano
Pui – 700gr carne tocata pui
Roșii – 2 kg
Piper- 1 lingurita rasa
Oregano – 1 lingurita rasa
morcov – 1 buc
paine – 2 felii
ou – 1
sare – varf cutit
pesmet – 200 gr
usturoi – 4 catei
ulei floarea soarelui – 50 +300ml pentru prajit piftelutele
Mod de preparare Chiftelute cu sos de rosii si oregano
Petru sos:
2 kg rosii bine coapte
1 ceapa
3-4 catei de usturoi
1 lingura faina
sare,piper
500 ml apa
Carnea tocata o amestecam cu morcovul dat pe razatoare, painea foarte bine faramitata(inmuiata in lapte in prealabil), oul, sarea si piperul. Amestecam foarte bine toate ingredientele. Formam cu mana bilute de dimensiunea dorita pe care le presam usor si dam prin pesmet. Punem chiftelutele astfel formate intr-o tigaie cu ulei incins. Cand s-au rumenit le scoatem intr-un castron acoperit cu servetele de bucatarie(ca sa se scurga tot uleiul )si le pastram la cald pana cand terminam de pregatit sosul de rosii.
Pregatirea sosului de rosii:
Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt apoi le inabusim intr-o tigaie cu 2 linguri ulei si putina apa. Dupa ce s-au inmuiat, adaugam rosiile date pe razatoare si 500 ml apa. Lasam la fiert 20 minute dupa care adaugam faina dizolvata in putina apa. Continuam fierberea, pana cand obtinem un sos legat. Adaugam chiftelele, oregano, sare si piper dupa gust si mai dam intr-un clocot apoi oprim focul. Sunt delicioase calde sau reci 🙂
POFTA BUNA!
Incearca si aceasta reteta video
Photo by The Fry Family Food Co. on Unsplash