Bors cu carne de pui si taitei de casa

10 iunie 2020,
Bors cu carne de pui si taitei de casa

Iata un nou exemplu delicios de reteta sosita de la un membru al comunitatii noastre, menita sa inspire familiile sa aleaga sa prepare variante sanatoase de retete pentru aceasta perioada a anului: Bors cu carne de pui si taitei de casa.

Ingrediente Bors cu carne de pui si taitei de casa

carne de pui, 1 ceapa, 1 morcov, 1 patrunjel radacina, 1 ardei gras, 2 rosii, 1 legatura leustean, 1 legatura patrunjel, sare, 2 l apa, 1/2 l bors, 1/2 telina.

Pentru taietei: 1 ou, sare si 100 g faina de grau.

Mod de preparare Bors cu carne de pui si taitei de casa

Bucatile de carne spalate se pun intr-o oala cu apa rece si se fierbe pe foc mic descoperit.

In acest timp se curata, se spala si se taie bucatele mici morcovul, patrunjelul radacina, telina, ardeiul gras si rosiile si ceapa se toaca.

Se indeparteaza spuma si se introduc legumele.

Se lasa sa fiarba incet 1 ora jumatate- 2 ore.

In acest timp cat fierbe carnea, se fac taiteii.

Se bate oul bine, se adauga un praf de sare si se pune faina.

Se amesteca pana devine un aluat moale care se intinde pe planseta si se taie fasii de circa 10 cm care se taie dupa aceea in fasii subtiri.

Se adauga taiteii si se mai lasa 10 minute sa fiarba.

Dupa ce a fiert carnea si taiteii, se adauga sare, borsul cald, leusteanul si patrunjelul verde taiat mic si se lasa sa mai fiarba cinci minute.
Timp aproximativ de preparare:
2 h 30 minute

Incearca si aceasta delicioasa reteta video

Cuvinte cheie: , , , , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita