Iata un preparat elaborat, care poate face deliciul meselor in familie: Pui umplut cu sarmalute in foi de vita.
Ingrediente Pui umplut cu sarmalute in foi de vita
- 1 pui cam de 1,5 kg
- 200 g carne de porc
- 200g.carne de vita
- 100 g.ceapa ( 2 cepe mari)
- 1 morcov potrivit
- 50 g orez
- 50 ml ulei
- 50 ml apa
- 2 linguri bulion
- 1 ou
- 30 frunze de vita de vie( 20-30 foi)
- 1 legatura marar
- 1 legatura patrunjel
- 1 lingurita sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare Pui umplut cu sarmalute in foi de vita
Carnea de porc si de vita se da prin masina de tocat. Ceapa tocata marunt si morcovul dat pe razatoare se calesc in ulei. La sfarsit se adauga bulionul si apa si se lasa sa fiarba putin. Cand s-a racit se adauga peste carnea tocata, se mai adauga orezul spalat si scurs de apa, mararul si patrunjelul tocat marunt, piper, sare, cimbru si oul. Se amesteca toate pana devin o compozitie omogena.
Se formeaza sarmalutele in foi de vita.
Puiul se spala, se dezoseasa la piept si se umple cu sarmalute. Se coase ca sa i se dea forma initiala (se leaga si aripile pe langa trup). Se condimenteaza bine puiul cu sare si piper si se asaza cu fata in jos intr-o tava. Se introduce la cuptor la foc potrivit pentru 40 de minute.
Cand puiul este rumenit bine se scoate pe un platou cu legume fierte (morcovi, cartofi, brocoli).
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de RitaE de la Pixabay