Iata o reteta extrem de interesanta de inspiratie japoneza: pui picant Teriyaki.
Ingrediente Pui picant Teriyaki
4 bucati piept de pui (dezosat) Sos pentru marinat: 4 linguri sos soia, 2 linguri de zahar, 4 linguri sake (vin de orez) dulce, 2 linguri sake (vin de orez), 1 catel (mare) de usturoi, 1 lingura de ghimbir proaspat, ras pe razatoarea mica, 2 linguri ulei
Mod de preparare Pui picant Teriyaki
Se amesteca ingredientele pentru sosul de marinat intr-un castron (sake-ul si sake-ul dulce se pot inlocui cu o aceeasi cantitate de votca plus apa in parti egale); Se taie carnea de pui in felii potrivite, se aplica taieturi in diagonala cu cutitul, se inteapa cu o furculita si se pune la marinat in sosul pregatit, pentru cel putin 30 de minute; Se pune un pic de ulei intr-o tigaie, la foc moderat si se aseaza bucatile de pui marinat in tigaie, fara a se atinge; Se tin pe foc 2-3 minute, fara sa se intoarca pe cealalta parte; Se trece carnea pe o farfurie si se lasa un pic sa se racoreasca, dupa care se pune la loc in tigaie, pe partea neprajita, se toarna sosul de marinat deasupra si se mai lasa la foc domol 10 minute; Friptura astfel rezultata trebuie sa fie foarte frageda ,glazurata dar nu crocanta; Se serveste cu orez simplu, eventual presarat cu susan sau alune prajite, felioare de castravete, rosii, patrunjel.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Pixabay.com