Iata cateva retete de pui pe sticla. Sunt ideale pentru mesele in familie, la sfarsit de saptamana. Iar puiul iese mai bun decat la rotisor.
Pui pe sticla # Reteta 1
Ingrediente Pui pe sticla
un pui maricel
sare,
piper,
cimbrisor,
busuioc dupa gust
Mod de preparare Pui pe sticla
Spalam puiul apoi in condimentam cu sare, piper, cimbrisor, busuioc, il punem pe o sticla (de bere de 0.5) pe care am umplut-o in prealabil cu apa. Introducem in cuptorul incins. Lasam pana este bine patruns si rumenit!
Serviti cu placere!
Pui pe sticla cu legume # Reteta 2
Reteta de la amalia
Ingrediente Pui pe sticla cu legume
1 pui mare (cca 1,5 kg)
1 lg ulei de masline
1 lg miere
100 g unt
sare
piper
1 lgt boia
1 lgt mustar dulce
amestec de legume mexican (cca 500 g)
Mod de preparare Pui pe sticla cu legume
Se prepara sosul cu care va fi uns puiul din miere, boia , mustar si uleiul de masline, amestecand bine, pana se obtine un sos usor tare din cauza mierii.
Puiul se spala bine, i se face masaj cu 20g de unt pana ii intra in piele, se asaza pe o sticla umpluta cu apa (si sticla intr-o tava) si se aplica jumatate din sosul de mai sus, astfel incat sa acoperiti bine tot puiul.
Se introduce la cuptor si cand incepe sa se rumeneasca il ungeti cu restul de sos si se lasa la prajit.
Cand puiul este aproape gata pregatesti legumele: legumele se toarna inghetate intr-o tigaie ceramica si adaugi restul de unt taiat cubulete. Le lasi la foc mic si adaugi putina apa daca este nevoie. Acoperi cu un capac si lasi cca 10 minute.
Condimentezi dupa gust si servesti totul imediat.
Pofta buna!
Pui pe sticla # Reteta 3
Reteta de la paul_a
Ingrediente Pui pe sticla
un pui
5 catei de usturoi
sare, piper, condimente
o sticla cu apa
o tava cu apa
Mod de preparare Pui pe sticla
Se spala bine puiul si se introduce asa intreg pe o sticla de bere fara eticheta. Se condimenteaza bine, apoi se creasteaza cate putin si se baga cate un catel de usturoi. Introduceti puiul la cuptor punand sticla in tava cu jumatate de apa. Coaceti la inceput la temperatura mica, iar dupa aceea la temperatura mare cam o ora si jumatate, pana se rumenesc bine. Merg foarte bine, cu cartofi natur sau pai.
Pofta buna!
Pui pe sticla cu unt aromat # Reteta 4
Retata de la Violeta Postolache .
Ingrediente Pui pe sticla cu unt aromat
1 pui mare ,
250 gr unt ,
1/2 l vin alb ,
2 catei usturoi ,
2-3 frunze de ceapa verde,
rozmarin, sare, piper
Mod de preparare Pui pe sticla cu unt aromat
Mixam untul (trebuie sa fie la temperatura camerei, eventual topim putin la microunde) pana devine spumos. Adaugam frunzele de ceapa si usturoiul pisat, sare piper si rozmarin macinat apoi omogenizam compozitia.
Masam puiul cu compozitia de unt atat la interior cat si la exterior si imbracam tot puiul in compozitia de unt. Dam la rece 2-3 ore . Punem in tava un borcan (n-am pus sticla fiindca nu imi mai incapea puiul in cuptor ) in care turnam vinul si cateva ace de rozmarin. Adaugam si cartofi taiati felii.
Punem puiul pe borcan astfel in cat sa fie cat mai stabil sa nu se rastoarne in cuptor.
Lasam la cuptor la foc mic circa o ora pana ce puiul s-a rumenit usor.
Pofta buna!
Pui pe sticla de bere # Reteta 5
Reteta de la sims.
Ingrediente Pui pe sticla de bere
E nevoie de un pui (marimea o stabiliti in functie de nr de persoane), o sticla de bere, 1 pachet de unt mic, 2 lingurite boia (noi folosim iute pentru ca ne plac mancarurile picante dar merge si boiaua dulce), usturoi, sare si piper dupa gust.
Mod de preparare Pui pe sticla de bere
Se incalzeste cuptorul din timp.
Intre timp topiti jumatate din pachetul de unt si amestecati-l cu usturoi, boia, sare si piper. Varsati jumatate de sticla de bere si turnati in loc amestecul format apoi agitati bine. Puneti puiul pe sticla si ungeti-l cu restul de unt topit si asezonat cu sare, piper, usturoi si boia. Apoi dati puiul la cuptor cam 3 ore la foc mic.
Si cam aici se termina treaba mea de aici e treaba cuptorului. E perfect cu garnitura de cartofi sau legume dar noi il servim si fara cu o salata de varza murata ca tot e sezon.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Laury Raiken de la Pixabay