Inca de cand eram prieteni, sotului meu ii place mult acest fel de mancare si nu va spun ce mult imi place mie pentru ca nu trebuie sa depun prea mult efort in prepararea ei, de fapt toata treaba o face cuptorul eu doar savurez la final: Pui pe sticla de bere
Ingrediente Pui pe sticla de bere
E nevoie de un pui (marimea o stabiliti in functie de nr de persoane), o sticla de bere, 1 pachet de unt mic, 2 lingurite boia (noi folosim iute pentru ca ne plac mancarurile picante dar merge si boiaua dulce), usturoi, sare si piper dupa gust.
Mod de preparare Pui pe sticla de bere
Se incalzeste cuptorul din timp.
Intre timp topiti jumatate din pachetul de unt si amestecati-l cu usturoi, boia, sare si piper. Varsati jumatate de sticla de bere si turnati in loc amestecul format apoi agitati bine. Puneti puiul pe sticla si ungeti-l cu restul de unt topit si asezonat cu sare, piper, usturoi si boia. Apoi dati puiul la cuptor cam 3 ore la foc mic.
Si cam aici se termina treaba mea de aici e treaba cuptorului. E perfect cu garnitura de cartofi sau legume dar noi il servim si fara cu o salata de varza murata ca tot e sezon.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com