Iata o reteta delicioasa de Pui la cuptor in vin rosu si ierburi aromate, de la Abetina.
Ingrediente Pui la cuptor in vin rosu si ierburi aromate
pentru friptura:
-1 pui mare de circa 2 kg.,
-200 ml.vin rosu ,daca e casat este foarte bine,
-1 lingurita curry,
-1 lingurita rozamarin,
-1 lingurita oregano,
-1 lingurita boabe coriandru,
– 1 lingurita tarhon maruntit ,
-sare dupa gust,
-100 ml.ulei.
Ingrediente pentru garnitura :
-2 kg.ardei rosii,
-1 lingura otet de mere,
-2 linguri ulei de masline,
-sare dupa gust.
Mod de preparare Pui la cuptor in vin rosu si ierburi aromate
pentru friptura :
-Se spala bine puiul si se presara din belsug ierburi aromate si sare, se introduc si in interiorul puiului ierburi aromate si sare. Se pune puiul in tava, il stropim apoi cu vin, cu ulei, punem capac peste vas si dam tava la cuptor la foc potrivit. Cand consideram ca puiul este facut luam capacul si lasam sa se rumeneasca un pic.
pentru garnitura :
– Se coc ardeii, se curata de pielita, se curata de seminte si cotoare si se spala. Cand sunt scursi de apa adaugam sare dupa gust, ulei de masline si otet de mere si se amesteca usor.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video