Iata o reteta delicioasa, simplu de preparat: Pui cu sos de ciuperci in rom.
(4 portii)
Ingrediente Pui cu sos de ciuperci in rom
– 4 bucati de piept de pui;
– 1 lingura condimente pentru gratar;
– 50 grame unt de masa;
– ½ cana de suc de portocale;
– 250 grame ciuperci;
– 2 linguri de miere de salcam;
– 1 ceapa mare;
– 3 catei de usturoi;
– 100 ml smantana;
– 50 ml de rom;
– sare si piper, dupa gust
Mod de preparare Pui cu sos de ciuperci in rom
Se iau bucatele de piept de pui spalate si uscate si se condimenteaza cu sare si condimente pentru gratar. Apoi se adauga peste acestea sucul de portocale si se lasa la marinat aproximativ 30 de minute. Se ia pieptul de pui si se rumeneste intr-o tigaie in care am lasat in prealabil untul sa se topeasca circa 6-8 minute. Se scoate apoi din tigaie si se aseaza in tava pentru cuptor. Se ung bucatelele de piept rumenite, cu miere si se baga la cuptorul incins in prealabil, pentru un sfert de ora. Intre timp se dau pe razatoare sau mixer ceapa si usturoiul si se taie bucatele mici ciupercile. Ciupercile astfel maruntite se calesc apoi cateva minute, dupa care se adauga in tigaie si ceapa, usturoiul, smantana si romul pentru inca 5 minute la foc mediu. Se asaza apoi bucatelele de piept de pui intr-o farfurie intinsa peste care se adauga legumele calite si sosul ramas de la acestea. Se poate orna cu bucatele de ardei si frunze de patrunjel.
Incearca si aceasta reteta video