Anisoara 67 ne-a trimis aceasta reteta minunata de: Porumbei in cuib de gris cu sos de merisoare.
Ingrediente Porumbei in cuib de gris cu sos de merisoare
2 porumbei, sare, un morcov, un pastarnac, o radacina de patrunjel, 100 ml ulei
cuibul din gris: 2 oua, 5 linguri cu varf de gris, un praf de sare 40 ml ulei (o lingurita)
sos dulce acrisor din merisoare: 100 g merisoare deshidratate, 50 ml vin rosu, un cub de unt, o lingura de zahar din cocos sau brun, un praf de scortisoara, 2 frunze de menta proaspata
Mod de preparare Porumbei in cuib de gris cu sos de merisoare
Eu am avut 2 porumbei mari,de camp.Dupa ce i-am curata ,parlit si scos intestinele,spalati bine i-am pus la oala sub presiune sa fiarba in apa cu sare,cu morcovul,pastarnacul si radacina de patrunjel,curate si lasate intregi.Au fiert aproape o ora apoi i-am scos din supa,i-am lasat sa se scurga si i-am rumenit bine in ulei incins.
Am pregatit 2 galusti mari din gris astfel;am batut spuma tare albusurile cu un praf de sare,galbenusurile frecate un pic cu uleiul le-am incorporat in albusuri si am adaugat grisul in ploaie.Am lasat amestecul 5 minute dupa care cu ajutorul unui polonic umplut cu amestecul de gris le-am scufundat in supa in care am fiert porumbei,supa care clocotea la foc mic,am lasat sa fiarba la foc domol cate 5 minute pe ambele fete apoi le-am lasat la scurs intr-o spumiera.
Am pregatit sosul astfel;de seara am pus merisoarele uscate intr-un pahar si am turnat vinul cu un praf de scortisoara peste ele.Le-am lasat peste noapte sa se umfle apoi le-am scurs bine pastrand vinul
Am incins injtr-o tigaita un cub de unt cu o lingura de zahar de cocos sau zahar brun.Cand s-a caramelizat am pus merisoarele scurse si am stins cu paharul de vin .Am lasat amestecul in care am pus si 2 ramurele de menta verde ,sa fiarba in clocote mici pana s-a legat un pic.
Am montat farfuriile asezand pe platou o galusca mare de gris,deasupra porumbelul rumenit stropit cu acest sos dulce acrisor de merisoare,
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video