Ultimele

Tocană „ca la Bot’șăni”

Mod de preparare Tocană ca la Botoșani

Carnea macră de porc, tăiată în bucăți potrivite, se pârpălește nițel în untură fierbinte (ori în unt, ori în untdelemn). Arpagicul mărunțel e curățat și lăsat și el în cratiță până începe „a stecli”, după care se zvârle peste el repede o cană de apă, să-l stingă.

Acestea dintru-ntâi sunt făcute. Apoi se adaugă boia, și sare, și rosii, și ardei tăiați subțire-n felii. Și iarăși apă, cât să le acopere. „Domol” se lasă să fiarbă totul, la marginea plitei, adăugând apă fierbinte, să tot acopere bucatele, să nu-și arate fața înainte de vreme.

Când carnea aproape a fiert, gospodina înțelege că locul cratiței e altul acum – și o-mpinge-n cuptorul fierbinte. Încă un sfert de ceas. În vremea asta, bucatele s-au îmbălsămat unele din altele și gospodina presară deasupra  pulberi aromate, cu cimbru și sămânță de mărar…

– rețetă culeasă din satul Baisa, județul Botoșani, de Simona Lazăr

 

Alte retete delicioase gasesti pe AntenaSatelor.ro.

credit foto: antenasatelor.ro

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: martie 8, 2018