Te intrebi „ce mancare fac azi”? Noi iti propunem: Costite de porc umplute

06 iunie 2017,

Mod de preparare
1.Se indeparteaza oasele coastelor, apoi cu un ciocan de snitele intindem fiecare bucata, atat cat se poate. Se sareaza si se condimenteaza cu piper si amestec de condimente apoi se lasa cateva minute la rece.
2. Ceapa se taie julien, ardeii se feliaza subtire, la fel si ciupercile curatate de pielita, apoi se calesc impreuna intr-un strop de ulei, cu legumele dezghetate, iar cand incep sa se inmoaie, se sareaza si condimenteaza dupa gust. Se opreste focul si se presara mararul verde. Se lasa sa se racoreasca un pic.
3. Se asaza jambonul feliat iar peste el bucatile de costita condimentate, peste care se puna cate o lingura varfuita din amestecul de legume. Se ruleaza usor cu mana apoi fiecare rulou se leaga cu cate o frunza verde de usturoi si se aseaza rulou langa rulou, asezate vertica l(in picioare), intr-o tavita de cozonac. Se stropesc cu un pic de ulei, se adauga vinul si o parte de apa, un praf de sare, foi de dafin si cateva boabe de piper, dupa care se dau la cuptor. Sunt gata cand rulourile se rumenesc frumos si zeama din tavita scade mai mult de jumatate. Cand rulourile incep sa se rumeneasca, se uda cu zeama din tavita.

Se servesc fierbinti sau chiar reci, sunt la fel de delicioase, alaturi de un pahar de vin.
Pofta buna!

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita