Abetina a trimis o reteta minunata: Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata.
Ingrediente Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata
Pentru a fierbe sarmalutele am folosit oala de lut primita in dar de la mama mea acum foarte multi ani si aceasta oala este cam de varsta mea 🙂
1 kg.orez,
500 gr.pasta de tomate dulce
1,5 kg.ceapa uscata
4 oua
400 ml.ulei
o lingurita de piper macinat
condimente de sarmale – lingurita
ierburi aromate (tarhon) o lingurita,
sare dupa gust
1 kg.carne tocata de vita,
2 kg.carne tocata de porc,
o lingurita de boia de ardei iute
o varza murata,dezacrita si pusa la congelator macar 2-3 zile ,asa varza devine frageda si usor de pregatit,
foi de vita oparite si puse din primavara la congelator
Mod de preparare Sarmalute in foi de vita de vie si varza murata
Am spalat si am pregatit oala de lut a mamei si am lasat la scurs si m-am apucat de bucatarit! 🙂
Se curata ceapa, se toaca marunt si se pune la prajit, lasam doar sa se caleasca putin si oprim focul. Punem intr-o oala orezul, il spalam bine, adaugam apa cam de un deget deasupra orezului si il punem pe foc cateva minute pana ce orezul cuprinde apa, oprim focul si turnam orezul peste ceapa prajita, adaugam pasta de tomate, ouale, carnea tocata , condimente, sare, ierburi aromate, piper macinat si amestecam totul foarte bine.Taiem frunzele de varza in foi cam cat o palma de mari si punem peste ele o lingura de compozitie, apoi rulam facem dopuri la capete si asezam frumos in oala de fiert, tot asa facem si cu foile de vita, pana cand se termina compozitia,apoi adaugam apa cat cuprinde si dam oala la cuptor la foc potrivit pana sarmalutele vor fi fierte. Se servesc simple sau cu smantana.Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video