Va recomandam o reteta traditionala: Sarmalute cu mamaliguta.
Ingrediente Sarmalute cu mamaliguta
– carne tocata amestec – 1kg
– 1 ceapa
– 1 morcov
– 300g orez
– sare
– ulei
– o varza acra
– 1 ceasca zarzavat
– 3 linguri bulion
– 2 linguri cimbru
Mod de preparare Sarmalute cu mamaliguta
Peste ceapa calita se adauga morcovul ras, zarzavatul si bulionul si se lasa la calit inca 10min. Orezul se pune la umflat. Peste carnea tocata se pun orezul, sosul de ceapa, cimbru, sare si se amesteca bine. Se impacheteaza carnea in foiile de varza. Intr-o oala se pune restul de varza acra taiat marut peste care se adauga rand pe rand sarmalele. Se lasa la foc mic timp de 2 ore. Se serveste cu mamaliguta calda, smantana si ardei iute. Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video