Doyna a trimis o reteta minunata: Sarmale Doyna
Ingrediente Sarmale Doyna
-paste tubulare mari
pentru umplutura
1 kg carne tocata amestec vita si porc
3 buc ceapa
80 ml ulei
200 gr orez
100 gr bulion
piper
cimbru
sare
smantana pentru servit, patrunjel
Mod de preparare Sarmale Doyna
Ceapa se curata, se spala, se toaca marunt si se caleste in ulei. Se adauga orezul, bulionul, delicatul si se lasa 2 min pe foc. Se ia apoi si se lasa la racit.
Se adauga carnea si sare dupa gust. Se amesteca bine.
Se pregateste o tava medie, se unge cu putin ulei. Pastele se umplu cu carne (nu pana in capat), se aseaza in tava, se pune o cana de apa(sau mai mult) se lasa la cuptor. Se mai intorc cand sunt pe jumatate facute. Se mai poate adauga apa.
Se servesc calde, ornate cu patrunjel si cu smantana
Incearca si aceasta reteta video