Va recomandam o reteta delicioasa, culeasa de Simona Lazar din Tara Barsei.
Ingrediente Friptura de purcel in sos de bere
o bucata mai mare de carne de purcel (0,800-1,200 kg), pulbere de frunze de telina (uscate la umbra), o ceapa, 2-3 castraveti murati, 200 g bureti de padure, ulei, 100 g pastai de fasole, o lingura de faina, 250 ml bere proaspata, 2 linguri pasta de rosii, 100 ml vin alb 100 ml ulei, cimrbu, busuioc, foi de dafin, un catel de usturoi, 100 ml smantana.
Mod de preparare Friptura de purcel in sos de bere
Carnea se portioneaza, se sareaza, se pipereaza si se presara cu pulbere de frunza de telina. Asa se lasa vreo cateva minute, „la odihna”, cat sa patrunda mirodeniile in sucul carnii si viceversa. Timp in care se pune untdelemnul la incins. Se perpelesc apoi bucatile de carne la foc mijlociu, intorcandu-le pe o parte si pe alta, pana prind crusta. Cand carnea e gata, se adauga o ceapa taiata marunt.
Apoi, rand pe rand, dupa ce le-ai taiat in bucati potrivite, toate bunatatile ce urmeaza: doi sau trei castraveti murati, cativa bureti de padure, o mana de pastai de fasole. Se presara deasupra putina faina si se lasa asa cat sa se rumeneasca. Si atunci se stinge cu bere. O cana intreaga de bere proaspata, spumoasa ca o horbota de mireasa.
In vremea asta, intr-un alt vas se pregateste un sos simplu pentru fripturi, din 2 linguri de pasta de rosii, un paharut de vin alb, o lingura de ulei, cimbru si busuioc, o foaie de dafin, un catel de usturoi tocat maruntel. Sosul acesta, dupa ce a dat si el intr-un clocot, se rastoarna in cratita o data cu o jumatate de cana de smantana, dupa care cu lingura de lemn se amesteca incet, pana ce se omogenizeaza si scade cat trebuie. Dupa ce se opreste focul si cratita se trage de pe plita, presari din belsug telina verde, proaspata…
Alte retete delicioase gasesti pe AntenaSatelor.ro.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com