Pulpă de porc umplută cu legume

30 noiembrie 2021,
Pulpă de porc umplută cu legume

Iata o reteta delicioasa si aspectuoasa, numai buna pentru o masa de sarbatoare: Pulpă de porc umplută cu legume.

Ingrediente Pulpă de porc umplută cu legume

-1 kg pulpă de porc fără os
-3 cepe
-5 căţei de usturoi
-1 pahar vin alb
-1 cană apă
-300 g ciuperci
-1 morcov
-1 ardei gras
-1 lingură orez
– 1 ou
– pătrunjel verde
– sare
– piper boabe şi măcinat
– ulei
– cimbru

Mod de preparare Pulpă de porc umplută cu legume

Pulpa se spală bine şi se desface cu cuţitul. Se bate carnea până se frăgezeşte şi se dă alături.

Se spală legumele şi se curătă. Ciupercile se taie felii, ceapa şi ardeiul se toacă mărunt şi morcovul se dă prin răzătoare.

Într-o tigaie, ceapa şi ciupercile se călesc până când scade apa conţinută de ciuperci, apoi se adaugă morcovul ras, ardeiul tocat, oul, verdeaţa, orezul înmuiat în prealabil, sarea şi piperul (după gust). Se întinde compoziţia obţinută pe bucata de carne, se rulează şi se leagă cu aţă.Pentru o prindere mai bună, se va lega şi cu două scobitori.

Se aşază totul pe o tavă bine unsă cu ulei. Ceapa ramasă se curaţă şi se taie în jumătate, se pune în tavă, alături de carne, odată cu usturoiul tăiat feliuţe, o cană de apă, cimbru, sare şi boabe de piper, după gust. Se dă totul la cuptor, la foc potrivit, iar după jumătate de oră, se toarnă şi vinul şi se lasă până ce carnea se rumeneşte frumos. Se lasă la răcit, iar apoi se scot scobitorile, se desface aţa şi se taie felii. Se serveşte alături de sosul din tavă fierbinte şi strecurat.
Poftă bună!

Incearca si aceasta reteta video

Photo by A6 Reflex on Unsplash

Cuvinte cheie:

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita