Porcul si feniculul merg bine impreuna, dupa cum am vazut si cu alte ocazii (vezi reteta de Muschi de porc cu arpagic si caise, respectiv de Rasol de porc la cuptor, cu ierburi si bere). Cum bine se intelege porcul si cu mustarul si cu rozmarinul si salvia. Iar daca mai punem si alte legume pe langa delicatii muschiuleti de porc in crusta, rezulta o minunatie de fel “2 in 1” cu putine calorii, adica o delicioasa friptura si o garnitura de legume sanatoasa, gustoasa si imbietoare prin colorit. Unde mai pui ca se face destul de usor, nu dureaza foarte mult si se preteaza pentru mesele cu multi invitati :).
Dupa cum cred ca se poate observa si din poze, muschiuletii de porc si-au pastrat suculenta si o seducatoare nuanta rozalie, fapt datorat, zic eu, crustei care i-a impiedicat sa se usuce. Acum, daca nu va imbie ideea crustei, puteti renunta la ea si faceti un amestec de mustar si unt, ca sa ungeti cu el muschiuletii, dupa primele 20 de minute de stat in cuptor. Totusi, v-as recomanda sa incercati si varianta crustei pentru ca este interesanta. Ce sa va mai spun? Ca v-as sfatui sa folositi zucchini in locul dovleceilor nostri (au alta fermitate) si ca reteta este inspirata dupa revista “Ioana – Secretele bucatariei”.
Ingrediente (pentru 8 portii):
– muschiuleti de porc 2 buc. (circa 1 kg)
– fenicul 2 buc. (450 g)
– dovlecei 2 buc. (500 g)
– rosii cherry 500 g
– praz 2 buc. (200 g)
– usturoi 4 catei (15 g)
– ceapa 1 buc. mare (165 g)
– capere 60 g
– rozmarin proaspat 3 fire
– supa de legume / carne 200 ml
– salvie proaspata 4-5 fire
– mustar cu boabe 70 g
– unt 20 g
– pesmet 30 g
– ou 1 buc.
– sare, piper