Iata o alta reteta trimisa de Anisoara67: Cotlete umplute cu mazare. Poate fi o idee excelenta pentru Sarbatorile care se apropie.
Ingrediente Cotlete umplute cu mazare
2 cotlete de porc, 250 g mazare Bonduelle, 100 ml ulei de masline, un ardei rosu, 200 g costita afumata, patrunjel verde, 100 g cascaval, sare, piper, plante aromate de la Provence, 3 foi de dafin, 10 boabe de piper negru, 150 ml vin alb, o lingura legume deshidratate fara sare
Mod de preparare Cotlete umplute cu mazare
1. Cotletele spalate si zvantate se taie astfel incat sa obtinem un buzunar, apoi se presara cu sare si piper.
Se incinge un pic uleiul si se caleste la foc iute, cca.7 minute, mazarea cu ardeiul taiat cubulete si costita afumata taiata fasii subtiri. Se condimenteaza cu sare si piper, se lasa sa se raceasca un pic apoi se adauga cascavalul ras si verdeata tocata fin.
2. Se umplu cotletele cu umplutura de mazare apoi se prinde gura buzunarelor cu scobitori din bambus si se asaza intr-o tavita, se stropesc cu un pic de ulei de masline, se presara deasupra lor legumele deshidratate fara sare, se condimenteaza cu amestecul de plante aromatice de Provence. Se toarna vinul si 250 ml apa, se pun foile de dafin si piperul boabe. Se acopera tavita cu o folie de aluminiu si se da la cuptor cca 30-40 de minute. Se scoate tavita si se da folia la o parte, se uda cotletele cu sos din tava si se mai lasa cca 30 de minute, pana se rumenesc frumos.
Dupa ce s-au facut cotletele se indeparteaza scobitorile si se feliaza si se servesc cu o garnitura de cartofi sau orez.
Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video