Reţeta aceasta este atât de populară pe plaiurile moldoveneşti, încât nu există gospodină care să nu ştie să o pregătească. Secretul este să se folosească şi ceva afumătură pentru un gust mai dichisit. Între ingrediente se află 500 g carne de porc, 250 g cârnaţi afumaţi, 250 g ficat de porc şi doi rinichi de porc potriviţi ca mărime.
Mai întâi se curăţă şi se spală toată carnea, iar rinichii se lasă în apă rece cu sare ca să se elimine sângele. Se încinge untură într-o cratiţă (se poate folosi şi un ceaun mai spornic) şi se călesc toate sortimentele de carne tăiată bucăţele.
Când carnea este aproape gata se pun vreo 10 căţei de usturoi ca să-i dea gust, apoi se presară sare şi piper. Se scoate carnea pe farfurii, iar deasupra fiecăreia se pune câte un ou ochi şi brânză rasă din abundenţă. Musai se aşază alături o mămăligă vârtoasă şi o cană cu vin roşu rece.
Rețetă aflată de Simona Lazăr de la Niculina Măric, soția pictorului naiv Ioan Măric din Bacău.
Mai multe preparate delicioase gasesti pe AntenaSatelor.ro.