Ultimele

Carnati de casa (de porc)

Retetele tale » Carnati de casa (de porc)
Carnati de casa (de porc)

Cum ar fi Sarbatorile, fara preparatele traditionale? Iata o reteta trimisa de Corina Doldoran: Carnati de casa (de porc).

 

Ingrediente Carnati de casa (de porc)


-5 kg de carne de porc (pulpa)
-sare
-piper
-cimbru
-usturoi
-boia dulce
-boia iute
-mate de porc (intestine ).

 


Mod de preparare Carnati de casa (de porc)


Se spala bine matele (intestinele de porc). Se elimina surplusul de grasime cu dosul unui cutit.
Se toaca carnea, curăţam usturoiul şi il pisam fin până se obţine o pastă apoi se amesteca carnea cu sarea, piperul măcinat, boiaua de ardei , cimbrul şi usturoiul.
Se amesteca pana se omogenizeaza şi adaugam treptat zeama de carne pana amestecul devine maleabil.
Rulam intestinul de porc pe dispozitivul conic, special, al masinii de tocat carne.
Dupa ce tot intestinul a fost rulat pe dispozitivul pentru carnati, facem un nod în capatul acestuia.
Introducem carne în masina de tocat şi umplem treptat intestinul de porc. Din loc în loc, cam la 20-25 de centimetri, rasucim intestinul de doua-trei ori pentru a obtine carnatii.
Procedam în acest fel pana cand finalizam tot amestecul. La ultimul carnat, facem din nou un nod la capăt.
Cu un ac de cusut împungem carnatii din loc în loc pentru a elimina golurile de aer şi a permite carnatilor sa se zvante.
Pe o bucata de lemn sau o coada de matura acoperita cu o hartie punem carnatii sa se scurga peste noapte într-o camara. Punem un vas sub ei pentru a prelua eventualele scurgeri de grasime.
Carnatii se pot folosi a doua zi prajiti la grătar sau tigaie sau uscati mai multe zile.

 

Pofta buna !

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: decembrie 4, 2020