Ultimele

Placinta cu pui si mazare

Retetele tale » Placinta cu pui si mazare
Placinta cu pui si mazare

Cand mi-am zis sa fac aceasta placinta nu eram sigura ca va iesi pe gustul meu! M-am inselat rau!!! Cine nu iubeste prea tare mazarea, sigur isi va schimba parerea dupa ce va gusta aceasta placinta! Iata cum se prepara aceasta delicioasa reteta de plancinta cu pui si mazare.

 

Ingrediente Placinta cu pui si mazare

pentru foaie:

500g faina
300ml lapte caldut
1 pliculet drojdie
1/2 lingurita sare
150 gr unt
seminte susan si in
1 galbenus de ou

 

Umplutura:

750 gr pulpe de pui dezosate
condimente pentru carnea de pui
1 lingura ulei
1 cutie mazare Bonduelle (va recomand Bonduelle, deoarece riscati sa fie tare bobul daca luati din alta parte…)
200 gr cascaval (eu am folosit Delaco,Sofia)

 

Mod de preparare Placinta cu pui si mazare

foi

Intr-un bol puneti faina cernuta cu sarea, apoi faceti in mijloc o mica adancitura.
Intr-un castronel amestecati drojdia cu 1 lingura de faina si 3-4 linguri de lapte caldut. Amestecati pana se face ca o pasta pe care o puneti in bolul cu faina. Acoperiti si lasati 10 minute la loc cald, apoi adaugati laptele caldut si framantati pentru a forma un aluat moale si elastic, dar nelipicios. Impartiti aluatul in 4 parti.
Intindeti fiecare foaie cat puteti de subtire, presarand faina.
Ungeti prima foaia cu untul pe care l-ati topit la microunde (30 sec), apoi puneti a doua foaie si o ungeti cu unt. Pentru un rulou de placinta folosim cate doua foi.

 

umplutura:

Eu am preferat sa folosesc pulpe dezosate, dar puteti folosi si piept de pui.
Dupa ce ati spalat pulpele de pui, le condimentati dupa gustul vostru, apoi le rumeniti intr-o lingura de ulei ~6 minute. Le scurgeti de zeama lasata, apoi cand s-au racit le amestecati cu mazarea spalata si scursa de apa. Condimentati dupa gust cu sare si piper. Daca va place mararul puteti adauga cateva fire tocate.
Puneti jumatate din umplutura peste foi, apoi felii groase de cascaval si rulati cat puteti de strans.
Asezati intr-o tava rotunda tapetata cu hartie pentru copt.
La fel procedati si cu cel de-al doilea rulou.
Untul topit ramas se pune peste rulouri. Ungeti rulourile cu galbenus de ou, presarati seminte de susan si in, apoi dati la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 50 minute.

Pofta buna!

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: mai 9, 2022