Atunci cand o delicatesa culinara este preparata intai cu sufletul si apoi cu pricepere, rezultatul este unul unic. Iata o reteta de plachie de crap de la o prietena a site-ului nostru Brindusa Scheaua
Peste, peste, cat mai mult peste. Cam asta ar fi mottoul familiei mele. Si cum am fost zilele trecute la Braila, nu putem sa ne intoarcem cu mana goala. Una din „capturi” a fost un crap la vreo 2 kile direct din Dunare.
Si ce merge cel mai bine cu crapul? Plachia, of course!
Prin urmare, am taiat cam
Pe langa astea am mai pus
Am taiat ceapa solzi si cateii de usturoi in doua, le-am pus in tava si deasupra am intins animalul in toata splendoarea lui. Am stropit cu ulei si am pus celelalte arome (fara rosii).
Totul a mers la cuptor cam 30 minute, la foc mare. Am scos tava, am pus rosiile si am mai lasat 20minute sa se caramelizeze ceapa. Cam asa a aratat scos din cuptor.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com
Cuvinte cheie: Plachie de crap, reteta peste