Iata o reteta delicioasa, plina de vitamine: Piure de spanac.
Ingrediente Piure de spanac
1 kg spanac
2 lg ulei masline
100 ml lapte
3-4 catei de usturoi
o lg faina
sare
1 ou (optional)
Mod de preparare Piure de spanac
Se spala foarte bine frunzele de spanac si se pun in steamer la fiert in aburi. Cand este gata se scoate si se toaca marunt. Intr-o cratita punem uleiul de masline, peste el adaugam spanacul tocat si subtiem cu zeama rezultata din fierberea lui. Adaugam laptele si fierbem la foc mic 10 min… daca este nevoie mai completam cu putina apa calda. Potrivim gustul cu sare si usturoi, iar la final adaugam faina dizolvata in putina apa rece. Separat preparam un ou ochi romanesc pe care il servim alaturi de piureul de spanac.
Nota: Spanacul se poate fierbe foarte bine si in apa… nu neaparat la steamer.
Se poate folosi si spanac congelat daca nu gasiti proaspat.
Incearca si aceasta reteta video
foto: Depositphotos.com