Iata un preparat care te va face sa te lingi pe degete: pilaf cu gaina de tara.
Ingrediente Pilaf de gaina de tara
-o gaina in afara de piept
-1 ceapa
-2 morcovi
-1 ardei gras
-1 cana de orez (150 g)
-sare, piper
-patrunjel verde tocat
Mod de preparare Pilaf de gaina de tara
Gaina se parleste, se spala. Se pune apoi la fiert in apa cu sare si cu legumele de supa. Se lasa sa fiarba pana cand e gata carnea, indepartandu-se spuma formata.
Se ia o cratita potrivita si se pune 1 cana de orez. Se adauga 3 -4 cani din supa in care a fiert gaina (folosind o cana de acelasi volum). Se pune si din zarzavatul care a fiert in supa de gaina, apoi se baga cratita la cuptor. Se lasa aproximativ 45-60 min, pana cand orezul este fiert. Se presara patrunjel verde tocat si se serveste, fierbinte.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Bernadette Wurzinger de la Pixabay