Reţetele clasice româneşti, preparate de bunicile noastre sunt încântătoare. Pentru familia mea pregatesc zilnic astfel de reţete cu produse obtinuţe în gospodaria noastră.
Ingrediente Pilaf cu legume şi carne de pasăre
250-300 gr orez
50-75 gr ardei gras congelat, tăiat cubuleţe
50-75 gr roşii congelate, taiate cubuleţe
100 gr amestec de legume tăiate în robotul de bucatarie (morcov, ceapă, rădacină ţelină)
1 kg carne de pasăre de curte, fiartă
900 gr-1 l supă de carne
Sare, piper, pătrunjel
3-4 linguri ulei pentru călit legumele
Mod de preparare Pilaf cu legume şi carne de pasăre
Într-o cratiţă se pune uleiul să sfâraie pe aragaz, peste care se adaugă legumele şi se lasă să se călească uşor. Orezul spălat şi scurs se înfrăţeşte în cratiţă cu legumele noastre până devine translucid.
Se adaugă supa de carne, sarea şi piperul dupa gust, se acoperă cu un capac şi se lasă la foc mic pană fierbe orezul.
Într-o tigaie se prăjeşte cărniţa până capătă o culoare aurie.
Bucătaria mea este plină de aroma îmbietoare şi familia începe să se apropie de masă.
Dupa ce orezul s-a fiert se mai adaugă un pic de pătrunjel pentru ca aroma să fie mai pătrunzătoare.
Pofta buna!!! Nu uitati sa mancati veseli, sa fiti voiosi si astfel veti fi mai sanatosi!!!!
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de amarnath jaganathan de la Pixabay