Va recomandam o reteta deosebita: Pilaf cu inimi si pipote de curcan.
Ingrediente Pilaf cu inimi si pipote de curcan
600 gr. inimi si pipote de curcan
2 cani orez
o ceapa
un morcov
un ardei
5 cani cu apa
ulei de masline
patrunjel verde
sare
piper
Mod de preparare Pilaf cu inimi si pipote de curcan
Pipotele si inimile se curata bine, se taie bucati mai mici (daca se prefera, eu asa am facut) se spala si se dau bine in cateva clocote, aruncandu-se apoi apa.
Legumele se calesc in putin cu ulei de masline, apoi adaugam 5 cani de apa, sare si piper. Cand fierbe apa adaugam pipotele si inimile si lasam sa fiarba 15 minute.
Orezul spalat il turnam in oala si fierbem la foc mic, pana se umfla si absoarbe apa. Oprim focul si adaugam patrunjel verde.
Am servit alaturi castraveciori la otet, pusi din toamna. Pofta buna!
Incearca si aceasta reteta video
Photo by Trista Chen from Pexels