Cu toate ca suna destul de elaborat gatitul acestei retete, gina ne asigura ca e o mancare delicioasa, care merita efortul! Daca o faceti, spuneti-ne si noua cum v-a iesit! Iata cum se parepara: Piept de pui umplut cu orez si ciuperci.
Se taie bucatile de piept de pui, suficient de mari incat sa se poata pune umplutura in ele. Se condimenteaza si se lasa la frigider.
Ciupercile (eu am folosit galbiori sau nemtisori) se curata ,se spala si se taie felii mai mari.
Se taie ceapa verde, se pune la prajit in putin ulei si apoi se adauga ciupercile. Se lasa pana cand va scadea zeama lasata.
Am luat separat cateva ciuperci pentru sos. Pe celelalte ciuperci am pus supa de pui si le-am lasat sa fiarba. Apoi am adaugat orezul si am lasat sa fiarba la foc mic. Dupa ce s-a inmuiat orezul am pus verdeata si am acoperit vasul cu un capac pana cand s-a racit.
Pe celelalte ciuperci am facut un sos cu putina smantana.
Pe fiecare bucata de piept de pui se pune cate o lingura generoasa de orez cu ciuperci si parmezan ras, se ruleaza si se prinde cu scobitori.
Se dau prin faina si se pun la prajit in ulei, intorcandu-le sa se prajeasca peste tot.
Se pun intr-un vas, se adauga supa de pui si se pun in cuptor sa fiarba aproximativ 20 de minute.
Se scot pe un platou, scobitorile vor iesi cu usurinta, carnea fiind foarte moale.
Eu am folosit ca si garnitura orezul ramas de la umplutura.
Incaerca si aceasta reteta video
Imagine de Zsuzsanna Kálló-Helmeczi de la Pixabay
Cuvinte cheie: Piept de pui umplut cu orez si ciuperci, reteta de pui umplut, retete de pui umplut