Un piept de pui cu legume la cuptor este oricand alegerea ideala pentru o cina in familie.
Ingrediente Piept de pui cu legume la cuptor
-1 piept de pui dezosat
– usturoi
-ulei
-broccoli
-mazare-
-fasole verde
-morcov
-patrunjel
-telina
-rosii
-ardel
-conopida
-ceapa
sare
smantana
Mod de prepapare Piept de pui cu legume la cuptor
Spalam pieptul de pui si il taiem pe mijloc,asa ca un buzunar ,si punem felii de usturoi ,il ungem cu putin ulei si il punem intr-o tava (mai mare)in care am pus hartie pergament(pentru ca legumele nu se lipesc te tava si nici nu necesita ulei)apoi adaugam legumele ,ardeiul,ceapa si telina taiat fasii mai mari,broccoli si conopida buchetele,morcovul si patrunjelul rondele,fasolea verde si mazarea ,adaugam apa cat sa cuprinda toate legumele ,acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor ,dupa jumatate de ora verificam daca nu mai trebuie apa(in general legumele si carnea lasa apa asa ca nu ar mai trebui adaugat)si adaugam si rosiile taiate sferturi sau intregi daca sunt cherry ,spre final descoperim tava de folia de aluminiu si mai lasam 10 minute
Eu am adaugat si o lingura de smantana legumelor pentru a manca si copiii:)
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Gundula Vogel de la Pixabay