Piept de pui cu cartofi in sos alb

12 martie 2021,
Piept de pui cu cartofi in sos alb

Va propunem azi o reteta foarte simplu de preparat, ideala pentru o cina in familie. Pofta buna!

Ingrediente Piept de pui cu cartofi in sos alb

1 piept pui
4-5 cartofi
200 gr smantana
2-3 linguri unt
1 legatura patrunjel

Mod de preparare Piept de pui cu cartofi in sos alb

Se fierb cartofii in coaja, se curata, se taie cubulete si se asaza intr-un vas de yena (sau o tava obisnuita).
Se fierbe pieptul de pui, se taie apoi fasii si se pune peste cartofi.
Se face sosul astfel: intr-o cratita se topeste untul, apoi se adauga smantana putin cate putin, mestecand continuu cu mare grija ca sa nu se taie, se da intr-un clocot si se asezoneaza cu sare si piper. Se toarna sosul obtinut peste cartofi si pui. Se da la cuptor pentru 30 minute, apoi se presara patrunjelul tocat marunt.
Daca va grabiti puteti sa puneti 5 minute la microunde. Se serveste fierbinte.

  Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie: , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita