Luizaghica a trimis o reteta minunata de Vinete umplute cu fructe de mare.
Ingrediente Vinete umplute cu fructe de mare
2 vinete mari
150-200 g fructe de mare
sos bechamel ( eu am facut exact ca aici) si am mai adaugat putin parmezan ras
30-50 g parmezan ras
sare, piper
Mod de preparare Vinete umplute cu fructe de mare
Se pregateste sosul bechamel si se lasa la racit. Apoi, se taie vinetele pe lung si se scoate miezul. Miezul se pune la fiert cu putina sare, vreo 5-7 minute. Se va lasa la scurs si intre timp se toaca fructele de mare. Se pun intr-un bol fructele de mare, miezul de vinete si sos-ul bechamel si se amesteca, se condimenteaza cu sare si piper. Se pun vinetele scobite pe hartie de copt intr-o tava de cuptor si se umplu cu compozitia rezultata, se presara parmezan ras si se dau la cuptor pentru 30-35 minute.
Incearca si aceasta reteta video
Imagine de Majid Derakhshan de la Pixabay