Tarte cu peste

08 octombrie 2021,

Va invitam sa incercati aceasta reteta de Tarte cu peste trimisa de Laly.

 

Ingrediente Tarte cu peste


Aluat de tarta:
1 galbenus
250 gr faina
125 gr unt
2-3 linguri de apa
un praf de sare

 

Umplutura
1 conserva de ton
1 rosie
100 gr porumb din conserva
2 linguri ulei de masline
zeama de lamaie
3 fire de ceapa verde
sare

 

Mod de preparare Tarte cu peste


Aluatul:
– frecam untul moale, la temperatura camerei cu galbenusul, un praf de sare, apoi adaugam putin cate putin faina si apa. Framantam bine aluatul pana cand nu se mai lipeste de maini. Ungem formele de tarta sau formele de briose cu putin ulei. Intindem aluatul, apoi taiem si punem aluatul in forme imbracand si peretii. Acoperim aluatul cu folie de aluminiu, pentru a se coace frumos, fara sa se umfle. Coacem circa 15-20 de minute pana se rumeneste frumos. Scoatem formele din cuptor si le lasam sa se raceasca.

Umplutura:
– amestecam bucatile de ton cu boabele de porumb, ceapa verde curatata si taiata rondele subtiri, rosiile curatate si taiate cubulete mici. Adaugam uleiul de masline, zeama de lamaie si sare dupa gust.

Umplem tartele cu aceasta salata.

Incearca si aceasta reteta video

Cuvinte cheie: , ,

Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Gradinita