Ultimele

Spaghete negre cu cerneala de sepie cu creveti in sos de cocos

Retetele tale » Spaghete negre cu cerneala de sepie cu creveti in sos de cocos
Spaghete negre cu cerneala de sepie cu creveti in sos de cocos

Danielapatty ne trimite aceasta reteta minunata de: Spaghete negre cu cerneala de sepie cu creveti in sos de cocos.

 

 

Ingrediente Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos


400 g Spaghetti Negre cu Cerneala de Sepie;
2 linguri de Ulei de Cocos;
2 catei de usturoi tocati;
1 lingurita de paprika;
450 g creveti decorticati;
1canita suc de lamaie;
2 lingurite de ghimbir tocat;
100 ml lapte de cocos;
coaja de lamaie;
sare;
piper;
rosii cherry pentru decor;
patrunjel verde;
germeni de ceapa rosie pentru decor;

 

 

Modul de preparare Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos


Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg cu prosoape de hartie.Se combina intr-un castron mare crevetii cu sare, suc de lamaie si usturoi tocat.
Se amesteca bine si se lasa la marinat minim 30 de minute.Intre timp incingem 2 linguri de ulei de cocos intr-o tigaie si gatim ghimbirul,usturoiul si paprika pana cand acestea devin moi, dar sa colorate prea tare. Apoi,adaugam laptele de cocos si coaja de lamaie,condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba pana ce compozitia se reduce la o treime. Se scot crevetii din marinada, se scurg si se adauga in tigaie;se gatesc, amestecand, circa 3 minute, sau pana se fac rozalii la culoare.
Scurgem spaghetele de apa,le asezam pe o farfurie intinsa,iar in mijloc asezam crevetii cu sos de cocos.
Decoram cu germeni de ceapa rosie,rosii cherry si patrunjel verde tocat si adaugam o lingura de ulei de cocos pentru a oferi un aspect lucios preparatului.

Incearca si aceasta reteta video

Data articol: august 3, 2022