Pentru ca pestele nu poate lipsi de pe masa de sarbatoare, iata o reteta delicioasa pentru mese festive: Somn umplut la cuptor.
Ingrediente Somn umplut la cuptor
– 1 buc somn de cca 1,5 kg
– 2 cepe albe, mari
– 2 morcovi
– 1 fir de praz
– 4 catei de usturoi
– 1 ardei gras rosu
– condimente
– 50 ml vin alb
– 50 ml ulei
– 150 ml apa
Mod de preparare Somn umplut la cuptor
– pestele se curata (eu i-am taiat si capul) si se condimenteaza; zarzavaturile si legumele se curata si se taie julienne; se toarna uleiul in tava; se asaza pestele;
– se presara legumele in interiorul pestelui si in tava.
– se adauga apa si se acopera cu folie de aluminiu; se da la cuptor pentru 45 min; se indeparteaza folia si se adauga vinul , lasand la cuptor inca 5 min.
– se serveste cu garnitura preferata, alaturi de un pahar de vin alb.
Incearca si aceasta reteta video